Συχνές ερωτήσεις

Σίγουρα η επιλογή ενός επαγγελματία στον χώρο αυτό και κυρίως μιας εταιρίας μετακομίσεων που έχει τις γνώσεις, αλλά και κατάλληλο προσωπικό είναι η καλύτερη επιλογή για σας. Παρ'όλα αυτά εάν επιλέξετε να κάνετε την μετακόμιση μόνοι σας, σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε την διαδικασία αυτή πιο απλή. 

 

1. Φτιάξτε μια λίστα με τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν πριν την μετακόμιση, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά την μετακόμιση. 

2. Ξεχωρίστε τα πράγματα που δεν χρειάζεσθε πραγματικά, π.χ. πετάξτε τα σπασμένα και παλιά παιχνίδια των παιδιών ή ρούχα που δεν θα χρειασθείτε άλλο. Αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους δωρίστε τα ή χαρίστε τα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. 

3. Δεχθείτε βοήθεια. Θα καταφέρετε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα σε λίγο χρόνο εάν δεχθείτε βοήθεια από φίλους ή συγγενείς. 

4. Κούτες. Αγοράστε κούτες σε διάφορα μεγέθη από καταστήματα που πωλούν υλικά συσκευασίας. Οι κούτες να είναι γερές σε καλή κατάσταση και να κλείνουν καλά, ώστε να μπορείτε να τις κλείσετε με ταινία. Εάν δεν θέλετε να ξοδευτείτε για αγορά καινούργιων χαρτοκιβωτίων τότε μπορείτε να προμηθευτείτε κούτες από τα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας. Χρησιμοποιείστε χαρτιά για να συσκευάσετε τα εύθραυστα αντικείμενα μέσα σε κούτες. Αποφύγετε τις εφημερίδες γιατί λερώνουν. Οι κούτες αποθηκεύονται εύκολα σε μια άκρη αν τις ανοίξετε και τις διπλώσετε μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. 

5. Μαρκάρετε τις κούτες από έξω για να ξέρετε τι περιέχουν μέσα, έτσι ούτως ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα τα είδη πρώτης ανάγκης που θα χρειασθείτε όταν πάτε στο καινούργιο σπίτι. Πάρτε αυτοκόλλητα ή φτιάξτε μόνοι σας αυτοκόλλητες ετικέτες που να υποδεικνύουν τις κούτες που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα. Πακετάρετε σε ξεχωριστό κουτί κάποια βασικά είδη που θα χρειασθείτε την πρώτη σας νύχτα στο καινούργιο σπίτι. Για παράδειγμα, θα ήταν χρήσιμο να έχετε σε αυτό το κουτί μια αλλαξιά ρούχα ή πιζάμες, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, κάποια σνακ, ένα φακό, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας, κ.λ.π. ώστε να μην ψάχνετε μέσα σε ένα βουνό από κούτες την τελευταία στιγμή. 

6. Επιλέξτε την κατάλληλη κούτα για να συσκευάσετε μέσα τα αντικείμενα του σπιτιού σας, π.χ. στις μικρές κούτες να τοποθετείτε μικρά σε όγκο αντικείμενα και βαριά, δηλαδή γυαλικά, βιβλία κ.λ.π. Στις μεγάλες κούτες ελαφριά αντικείμενα με μεγάλο όγκο, δηλαδή, είδη ρουχισμού, κατσαρόλες, παιχνίδια. Γεμίστε καλά τις κούτες μέχρι επάνω έτσι που να μπορούν να στοιβαχθούν η μια πάνω στην άλλη χωρίς να παθαίνουν καθίζηση. 

7. Ταινίες. Επιλέξτε ταινίες συσκευασίας που να μην ξεκολλούν εύκολα. Όσο πιο ακριβές τόσο πιο καλές. Κλείνετε τις κούτες με ταινία σε σχήμα σταυρού ώστε να μην ανοίξουν κατά την διάρκεια της μετακόμισης. 

8. Αρχίστε νωρίς. Μην περιμένετε την τελευταία εβδομάδα για να πακετάρετε. Δωμάτια, όπως η αποθήκη ή το πατάρι μπορούν να πακεταριστούν εβδομάδες πριν από την μετακόμιση, όπως επίσης και τα ρούχα της άλλης εποχής. Ακόμη και αν πακετάρετε δύο κούτες την ημέρα έχετε έτοιμες 15 κούτες σε μια εβδομάδα. 

9. Νέα διεύθυνση. Δώστε την νέα σας διεύθυνση στους γείτονες και το ταχυδρομείο, ώστε η αλληλογραφία σας να προωθείτε στην νέα σας κατοικία. Ενημερώστε τους φίλους σας με κάρτες ή μηνύματα για την καινούργια σας διεύθυνση και το καινούργιο σας τηλέφωνο. 

10. Παιδιά. Αν έχετε παιδιά, ειδικά αν είναι μικρά, ζητήστε από κάποιον να τα πάρει για μια βόλτα ή έστω να τα προσέχει, για να μην είναι μέσα στα πόδια σας και σας καθυστερούν στην διάρκεια της μετακόμισης. 

11. Κατοικίδια. Κλείστε σ'ένα δωμάτιο τους μικρούς σας φίλους για να μην μπλέκονται στα πόδια σας κατά την μετακόμιση και για να είναι πιο ασφαλή. 

12. Φροντίστε να έχετε πρόχειρα κάποια βασικά εργαλεία, όπως σφυρί, κατσαβίδι, πένσα, καρφιά κ.λ.π. Είναι πολύ πιθανόν να τα χρειασθείτε. 

13. Δώστε προτεραιότητα στα μεγάλα σε όγκο αντικείμενα και μετά στα υπόλοιπα. Τακτοποιείστε πρώτα αυτά τα έπιπλα στους κατάλληλους χώρους και μετά ξεπακετάρετε τα αξεσουάρ και τα προσωπικά σας αντικείμενα.Και μην ξεχνάτε ότι όλες αυτές τις εργασίες που προαναφέραμε μπορεί να τις αναλάβει μια εταιρία μετακομίσεων και εσείς να γλυτώσετε από την ταλαιπωρία και το άγχος.